PookPook

what

Marieke verzamelt afgedankt leer en verjaarde dierenhuiden: haar atelier is een bonte collectie van vondsten die zij doet tijdens het ‘vintage-schatzoeken’ in kringloopwinkels en op brocantes. De materialen inspireren haar tot het creëren van kleurrijke, sculpturale vaak cartooneske handtassen. De handtas als gebruiksvoorwerp of mode-accessoire heeft niet op de eerste plaats haar interesse, het verbeelden van een ‘humorvol verhaal in draagbare vorm’ des te meer…
Iconen uit de (teken-)film- en reclamewereld maar ook de ‘materiaalleveranciers’, de dieren, spelen vaak de hoofdrol in haar tassen van leer.

Ook deelt Marieke graag haar enthousiasme over dit prachtige materiaal en de ontelbare toepassingen ervan in de tassenworkshops en cursussen. Meer dan 25 jaar leservaring maakt dat ze in alle fases intensief en vakkundig kan begeleiden, maar de deelnemers zelf alle handelingen kunnen uitvoeren zodat deze bij de afronding van de workshop of cursus een écht zelfgemaakte leren tas in handen hebben.

Voor meer informatie over het workshop- en cursusaanbod, zie 'workshops'

Voor meer informatie over de door Marieke vervaardigde tassen, zie 'work', kan contact worden opgenomen via onderstaand contactformulier.