PookPook

Gastexposant tijdens Kunstroute Beemster, op 21- en 22 april 2019

De Stichting Kunstroute Beemster is een kunstenaarsinitiatief van een aantal professionele beeldend kunstenaars, die in het werelderfgoed de Beemster werken en wonen. Elk jaar stellen zij tijdens de beide Paasdagen hun atelier open, exposeren hun werk en vertellen graag over hun inspiratie.

Naast de ateliers van de vaste deelnemers is er ook een aantal centraal gelegen locaties, waarvoor jaarlijks wisselend collega beeldend kunstenaars als gastexposanten uitgenodigd worden. Doordat de vaste deelnemers verschillende disciplines beoefenen en elk van hen gasten uitnodigt waar hij/zij verwantschap mee voelt of van wie hij/zij het belangrijk vindt dat het werk een podium krijgt, is het aanbod van beeldende kunst in de hele route zeer divers.

Daarnaast zijn de expositieruimtes vaak heel bijzonder, zoals bijvoorbeeld een aardappelschuur, een 17e eeuwse boerderij, een Agrarisch Museumpje, de Kapberg bij een biologisch-dynamische potstal, een Doopsgezinde Schuilkerk, een voormalig schoolgebouw in Amsterdamse Schoolstijl of een oude zwartgeblakerde smidse. De route die Zuidoostbeemster, Noordbeemster en de dorpskern van Middenbeemster omvat, is compact en overzichtelijk en heel goed per fiets te doen.

In deze tijd van het jaar maakt het fraaie landschap van de Beemsterpolder, met zijn weilanden, bloeiende fruitbomen of bollenvelden de Kunstroute nog eens extra aantrekkelijk. Niet voor niets hebben de kunstenaars dit Werelderfgoed gekozen als werk- en woonplek, hier vind je nog ruimte en stilte. Dit samengaan van cultuur en natuur delen de kunstenaars graag met hun bezoekers.