PookPook

Basiscursus 'Tassen naar patroon', elke maandagavond (A), dinsdagmiddag (B) en woensdagochtend (C)

kosten:
€ 275,00 voor 5 dagdelen á 3 uur inclusief het gebruik van gereedschappen en machines, patroonkarton, lijm, garens, koffie/thee en wat lekkers
(excl. leer en fournituren = ca. € 60,00 per tas).

Deze cursus bestaat uit 5 maandagmiddagen (A) óf dinsdagmiddag (B) of woensdagochtenden (C), zie tijden hieronder, max. 4 deelnemers per cursus.

Je kunt het gehele jaar instromen om een basiscursus te volgen, deze worden doorlopend gegeven (m.u.v. de schoolvakanties).

cursus A: maandagavond 18.30-21.30 uur 

cursus B: dinsdagmiddag 13.30-16.30 uur

cursus C: woensdagochtend 8.45-11.45 uur                                                                                                                                               


Tijd voor het maken van jouw 'personalized' shopper of luxe handtas op basis van bestaande patronen! Uiteraard help ik je bij elke stap maar de uitvoering, van aangepaste patronen tot het eindresultaat, doe je helemaal zelf.

Deze cursus wordt in modules van 5 lessen gegeven (zie hieronder), in elke module wordt een andere basistas/techniek behandeld. Het uiteindelijke uiterlijk van jouw tas ontwerp je zelf door het basispatroon aan te passen aan jouw stijl en wensen.

Voor wie?

De basiscursus is voor beginnende en ervaren makers die de introductie-workshop ‘Tassen van Leer’ heeft gevolgd of vergelijkbare kennis van- en ervaring met de basistechnieken, gereedschappen en de industriële leernaaimachine.

Wat leer je?

Je verdiept je verder in het makersproces en technieken, en je krijgt een goed inzicht in de constructie en vervaardiging van een eigen trendy tas van leer, een echte eyecatcher!     
Je gaat een basispatroon aanpassen aan jouw wensen, o.a. kleur (uni of meerdere kleuren?), hengsels (smal of breed, krijgen die een andere kleur of shape?), keuze uit verschillende binnenzakjes, fournituren (of maak je je verbindingen helemaal van leer?) etc. In het atelier is veel inspiratiemateriaal aanwezig maar neem vooral je eigen schetsen/afbeeldingen mee om je idee vorm te geven!                                                                                                                                                

Aansluitend kies je het leer waarvan je je tas wilt gaan maken, dat kan uit de voorraad in het atelier of ik geef je een tip waar je het gewenste leer kunt verkrijgen (nieuw of gebruikt). Daarna ga je aan de slag: patronen maken, leer snijden, schalmen, stikken etc., natuurlijk word je bij alle stappen door mij begeleid. Je zelfontworpen en gemaakte leren tas wordt een feit! Alle benodigde gereedschappen en machines zijn in het atelier aanwezig. 

Je kunt één of meer modules volgen (oplopend in moeilijkheidsgraad).

Wat neem je mee? 
Neem desgewenst afbeeldingen mee van tasmodellen die je aanspreken, dit vergemakkelijkt overleg over het aanpassen van patronen aan jouw stijl en wensen!
Je mag uiteraard zelf leer meenemen, we kunnen samen beoordelen om het geschikt is voor de tas die je zou willen maken.

Modules:
Loop Bag, Hemp Shopper, handtas met: aangestikte bies/ bandsoufflé/ keersoufflé, enveloppe-tas

Inschrijven:
Meld je aan via het contactformulier (onderaan pagina) of mail naar marieke@pookpook.nl 

         

boven: model Hemp Shopper (Boheem Design), onder: model Loop Bag (Jill Sander)