PookPook

Korte cursussen "Dokterstas", "Keersoufflé", "Tassen naar patroon" en "Tassen naar eigen ontwerp"

Kosten:
€ 240,00 voor 5 dagdelen á 3 uur inclusief het gebruik van basispatronen, gereedschappen en machines, patroonkarton, lijm, garens, koffie/thee en friandises. Je krijgt "les", d.w.z. je wordt bij elke stap begeleid maar voert alle handelingen zelf uit.
Excl. leer/ vegan leer en fournituren, aanschaf en kosten in overleg: je mag uiteraard zelf leer meenemen, we kunnen samen beoordelen om het geschikt is voor de tas die je zou willen maken. 

ACTIEPRIJS VOORJAAR 2022: € 215,00

Nancy shopper2
Shopper, gemaakt door Nancy (foto: POOKPOOK)

Deze cursussen bestaan uit 5 maandagochtenden (A), zie dagen en tijden hieronder, max. 4 deelnemers per cursus> afhankelijk van de geldende RIVM-regels op de dag waarop de cursus plaatsvindt.

Tijden:
(A) maandag 9.30-12.30 uur
(B) maandag 18.30-21.30 uur
(C) dinsdag 13.30-16.30 uur 
(D) vrijdag 9.30-12.30 uur
(E) zaterdag 9.30-12.30 uur.


Korte cursus 'Dokterstas" en "Keersoufflé"
Deze cursus bestaat uit 5 gestructureerde lessen van 3 uur waarin je een classy dokterstas met draagriem maakt.
Natuurlijk zijn de basispatronen aanwezig en help ik je bij elke stap... maar de uitvoering, van patronen tot het eindresultaat, doe je helemaal zelf. 
Het modellen 'dokterstas' en "keersoufflé" zijn klassiekers waarbij het maakproces uit veel (verschillende) handelingen bestaat, dus dit is de ideale cursus als je veel zin hebt om in een korte tijd veel nieuwe vaardigheden te leren!

Korte cursus 'Tassen naar patroon' (voor beginners en ervaren makers)
In deze korte cursus start je met een module waarin je jouw 'personalized' luxe shopper of schoudertas van (vegan) leer volgens één van de hieronder genoemde technieken maakt! 

Uiteraard zijn de basispatronen aanwezig en help ik je bij elke stap... maar het aanpassen naar eigen wensen/ stijl en de uitvoering, van patronen tot het eindresultaat, doe je helemaal zelf. 

Deze korte cursus is voor beginnende en ervaren makers die in de workshop hebben kennisgemaakt met de grondprincipes van het werken met (vegan) leer en het maken van een tas, en deze verder in praktijk willen ontwikkelen.
We starten met de Loop Bag of Hemp Shopper om de basistechnieken onder de knie te krijgen, de evt. volgorde van de aansluitende modules/technieken in overleg.
Afhankelijk van ervaring, tempo en voorbereidingen die je thuis doet, kan je in deze korte cursus van 5 dagdelen ca. 1-2 tasmodules afronden.

Korte cursus 'Tassen naar eigen ontwerp' (voor meer ervaren makers)
In deze korte cursus maak je jouw shopper of luxe handtas van (vegan) leer naar jouw eigen stijl en smaak!
Je verzamelt inspiratiemateriaal en maakt ontwerpschetsen, en we kijken samen welke technieken je het beste kunt gebruiken bij de realisatie van jouw tas. Uiteraard help ik je ook hierbij bij elke stap maar de uitvoering, van patronen tot het eindresultaat, doe je helemaal zelf. Vrijwel alle gewenste technieken kunnen worden behandeld.

Deze korte cursus is voor meer ervaren makers die al vaker met de industriële leernaaimachine en (tas-)patronen hebben gewerkt. Voordat je met jouw eigen ontwerp/idee aan de slag gaat, is het zeer aan te raden om in elk geval de basisvaardigheden onder de knie te krijgen door eerst de modules 'Loop Bag'/''Hemp Shopper' en "Shopper" te doorlopen tijdens de bovengenoemde korte cursus 'Tassen naar patroon'.
Van tevoren altijd even overleg over de haalbaarheid van de uitvoering van het eigen ontwerp.

Modules/technieken 'Tassen naar patroon' (voorbeelden in atelier):
Startmodule Loop Bag, diverse shoppers o.a. Hemp Shopper, rugtasje, handtassen met: aangestikte bies, keersoufflé, bandsoufflé, dokterstas, enveloppe-tas.

Meer informatie en/of inschrijven:
Via het contactformulier (onderaan pagina) of mail naar marieke@pookpook.nl

 Hemp Shopper 'Death in Paradise'     
'Hemp Shopper'
loop bag detail
'Loop Bag' gemaakt door Astrid tijdens korte cursus "Tassen naar patroon" (foto POOKPOOK)

Jennie aangestikte bies
'Strap Bag' met aangestikte bies, gemaakt door Jennie (foto POOKPOOK)

Vicky dokterstas blauw
Beugeltas, gemaakt door Vicky (foto POOKPOOK)

 dokterstas Monique
"Dokterstas", gemaakt door Monique (foto POOKPOOK)

Shari dokterstas  
"Dokterstas", gemaakt door Shari (foto: POOKPOOK)
keersoeffle LL
"Keersoufflé", gemaakt door Melanie (foto: POOKPOOK)

 Shopper Brigitta
Calypso-shopper, gemaakt door Brigitta (foto: POOKPOOK)