PookPook

'Oud leer' kringloop-workshop, op dinsdag 19 maart 2019 van 9.00 tot 13.00 uur

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met leer dat je zelf meebrengt: leer van een oude leren stoel of bank, een leren jas of rok of (grote) tas die je niet meer draagt of een oud kledingstuk uit je familie. Als je nog iets dergelijks van ‘oud leer’ hebt liggen dat je niet wilt wegdoen en een nieuw item van wilt creëren, neem het mee naar deze workshop.

kosten:
€ 65,00 incl. koffie en iets lekkers (excl. materialen zoals restleer uit het atelier en fournituren)

Deze kringloop-workshop duurt 3,5 - 4 uur, max. 5 deelnemers per workshop: 
voor beginners en meer ervaren makers!

We gaan van jouw oude leer verschillende kleine lederartikelen van maken, bijv. een polstasje, (zonne-)brilhoesje, make-uptasje, (kinder-)portemonneetjes, sieraadjes, decoraties voor Pasen of in de kerstboom, plantenhanger etc.               

Je maakt gebruik van de aanwezige basispatronen en er is volop materiaal aanwezig om je nieuwe leren creatie een eigen ‘touch’ te geven, van restleer of met diverse fournituren.
De workshop start met het secuur lostornen van de naden van het meegebrachte leer, om vervolgens patronen op de delen te leggen en samen te bekijken welke nieuwe items er gemaakt kunnen worden. Daarna ga je aan de slag (tekenen, snijden, naaien, detailleren etc.) en word je uiteraard bij elke stap begeleid.

data:
di. 19 februari 2019, 9.00-13.00 uur (= voorjaarsvakantie)
do. 21 februari 2019, 9.00-13.00 uur (= voorjaarsvakantie)
  

Inschrijven:
Meld je aan via het contactformulier (onderaan pagina)
Bellen/app'en mag ook, naar tel.nr. 06 45 75 63 15